Not a fan of lectures, broken bones teach better

Ehken annakkaan  eilisten treenien  blogipäivityksen valua viikon  päähän, vaan teen sen  jo tänään!

Jälleen  mentiin  samalla meiningillä kuin viime  viikolla, melkein  sama  porukka  oli  kasassa. Tällä kertaa minulla oli mukanani vain Supu,  kun treenikyytiin Joiku  ei  olisi  mahtunut. Mentiin  ilman  sen kummempia  fiiliksiä ja  suunnitelmia. Ainoastaan  pyöri mielessä  alustavasti,  että ainakin  ruutua,   merkinkiertoa ja seisomista.

Aluksi vaan hengailimme hallilla,  katselimme muiden agilitytreenejä. Itse löysin viereisestä, tyhjänä olevasta hallista (joka on ainoa  tie paikalla olevaan vessaan) oven jossa oli ilmeisesti mennyt hälytys päälle. Tai no,  enhän minä itse tietenkään  ollut tarpeeksi rohkea tarkistaakseni mistä se  ääni  tuli. Oli aika karmivaa mennä sinne, kun jostain pimeyden  keskeltä alkaa kuulua puhelimen  soittoäänen kaltaista ääntä...

Kun kyllästyin vain hengailemaan, rakensin ruudun ja päästiin sen pariin.  Supulla  oli kivaa,  siis todella kivaa. Se suorastaan huusi,  loikki,  oli ihan tosi hyvällä   fiiliksellä. Koitin ottaa  itse   mallia  koiran fiiliksestä. Laitoin ruutuun namitargetin, otin itse ihan reilun välimatkan (10 metriä tai jotain), se sinkosi tuhatta ja sataa ruutuun. Toistin tätä pari kertaa, sitten otin targetin pois   ja  lähetin, jälleen  tuhatta ja sataa, osasi hakeutua seisomaan oikeaan kohtaan. Jee!  Ensimmäistä kertaa  tuntuu,  että tuo liike on edistynyt,  edes vähän.

Vauhdikas meno jatkui, kun päästiin tekemään merkin kiertoa. Viime treeneissä  pidin oman välimatkan merkkiin about metrin mittaisena, nyt  uskalsin  kasvattaa  sitä jo 2-3 metriin ainakin. Pari  kertaa koira  osoitti ettei tiedä mitä tehdä, pyörähtäessään ympäri  edessäni, tai mennen merkin  viereen kyttäämään.  Saatiin kuitenkin useampi tosi kiva toisto. Saanko  vaan hehkuttaa koiran asennetta ja  vauhtia  liikkeessä? Huippuporo.

Tällä kertaa kaveri rakensi hallille kokonaisen rally-tokoradan, ja pakkohan siitä oli ottaa kaikki ilo irti. Koskaan aiemmin  ei olla kokonaista rataa päästy  tekemään,  ainoastaan naksuteltu yksittäisiä liikkeitä. Olen toisaalta ajatellut,  että tämä voisi  olla hauska harrastus. Vaikka  myöhemmin onkin lävähtänyt kasvoille totuus, ettei  se ehkä olekkaan ihan niin  simppelihauskahelppo harrastus...


Supun kanssa rataa oli hauskaa tehdä! Se keskittyi, sen mielenkiinto  ei pudonnut,  ei  tietoakaan haistelusta,  ei edes yrittänyt syödä kylttejä. Huolimatta siitä että läpi radan palkkasin sitä  vain kehumalla, ruokapalkka tuli   vasta  lopussa. Mukana  seurannut rally-tokoa enemmän tehnyt kaveri kertoi kiinnittäneensä huomiota erityisesti vasemmalle  käännöksiin. Itse teen ne todella tiukasti (ai  mikä tokosyndrooma),  kirjaimellisesti  paikallaankääntyen. Kaiken  logiikan  mukaan poron pitäisi osata olla  niissä mukana, mutta rintamasuuntaa  emme saaneet pysymään yhdenmukaisena. Harmittaa, että  tuon  takaosan käyttö   on huonontunut niin paljon, päivittäisestä treenaamisesta huolimatta. Ja herättää taas  lisää omia spondyloosipelkojani, onneksi  olen vihdoin saanut  raha-asiat sen verran  kuntoon, että saadaan sen kuvaaminen vihdoin hoidettua.

Positiivisena pysyäkseni voin  iloita,  että ehkä mie  tuon   voisin  ilmoittaa rally-tokokisoihin. Kun vaan itse muistan tehdä vähemmän tiukkoja käännöksiä, ettei niistä tipu  pisteitä.

Hetken lepäilyn  jälkeen  pääsi Supu vielä jatkamaan treenejään. Tällä kertaa kaverin avustuksella tokoa. Seisomisessa ei mitään ongelmaa, mitä nyt pari kertaa liikutti etutassujaan minun palatessa luokse liian läheltä. Alkaa kuitenkin näyttämään  kokoajan paremmalta.

Tämän jälkeen päädyttiin vielä hinkkaamaan seuraamista. Ja kyllä, hinkkaamaan. Se sama Supu, joka pari vuotta sitten ei  olisi  kestänyt paria toistoa enempää, nyt intoa puhkuen loikki ja   vinkui (kyllä,  tämä on täysin  sallittua) perusasennossa, että  koska me   jo tehdääänn. Kovin pitkiä   pätkiä ei tehty, muutamat liikkeellelähtönaksuttelut, nykyään  se siinäkin   pikemmin loikkaa jes!-asenteella mukaan, kuin heittää  nenän   maahan ja toteaa että tää on tyhmää  evvk. Näiden lisäksi yhdellä täyskäännöksellä varustettua suoraa. Hieman myös hinkattiin sitä aiemmin ongelmaksi  osoittautunutta vasemmalle käännöstä. Se vaan ei näytä nätiltä, ei ainakaan niin nätiltä kuin miltä on  joskus näyttänyt...


tl;dr Supulla on  huippu asenne ja vauhti, yksityiskohdat on  pilkunnussijoille

1 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Ole hyvä, liebsteriä taas :D http://sateinen.net/blogi/2015/11/05/liebster-award/

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.