Melkein järkevä kuvan_käsittely_postaus

Näitä  on  näkynyt viime päivinä useammassakin blogissa,  ja  minulla heräsi   kiinnostus tehdä itse myös vastaava.  Kuten jo otsikko  antaa  ilmi, ei  tehdä  tästä turhan vakavaa. Tapoja kuvankäsittelyyn on  yhtä monta kuin on kuvankäsittelijääkin. Tämä  on vain minun tapani.  Ja takuulla on ainakin sata parempaa tapaa  tehdä  se ja  tuo asia, uskon sen.

Lähtökohta. Parempiakin kuvia olisi löytynyt, mutta halusin valita tämän puhkipalaneen vahinkoräpsyn. Koska  hei, miksipä ei?

Ja  luonnollisestihan kuvan muotona on RAW. Tuollaisen JPEG-kuvan jälkikäsittely olisi turhan itsetuhoista touhua. Ihan perusjuttuja, valkotasapainoa, kirkkautta ja   tummuutta. Tämän enempää en  yleensä tässä  kohtaa  tee.

Tästä myös näkee kuinka  typerät säädöt minulla on tätä kuvaa ottaessa olleet. Ainakin  suljinajan suhteen. Mutta näin käy kun napataan  kamera laukusta ja aletaan suoraan ottamaan kuvia...

Avataan kuva kuvankäsittelyohjelmaan  ja rajataan.

Kloonataan hihna pois, niin näyttää että miun koiraa voisi jopa pitää  vapaana. Pro tip: heitä hihna koiran seläntaakse, jolloin  poiskloonaus on  mahdollisimman helppoa. (Hetken  mietin että mitä  tässä kohtaa edes tapahtui...)

Ollaan  epätyytyväisiä rajaukseen ja rajataan uudestaan. Toinen pro tip: zoomaa/mene  kuvaustilanteessa tarpeeksi  lähelle kohdetta, tällöin ei tarvitse rajata näin radikaalisti kuin mitä  minä tässä tein.

Vähän pilkettä silmäkulmaan. Ja silmiin. ;)

Lassotaan (kyllä, magneettilasso on paras ikinä, vääriä mielipiteitä ei kuunnella) koira. Ei  tarvitse olla turhan  tarkkaa  touhua.

Pehmennetään koiran reunoja (itse  pistin tähän 10px). Väännellään erikseen koiran ja taustan  curveseja. Niin ja  blurrataan taustaa, koska pehmeämpi näyttää kivemmalta.

Selective colorin avulla tehdään taustasta vähän mukavamman värinen (eihän  tässä juuri mitään eroa edelliseen verrattuna näy...) Tämän  jälkeen uusi selective colors, johon myös  Supu pääsi messiin. Koitetaan päästä omasta oranssi-inhotuksesta eroon ja tehdään  kuvasta räväkän syksyinen.

Tehdään overlay-layeri,  johon  suurella, pehmeäreunaisella, n. 10-20% opacityn  brushilla maalaillaan mustia ja valkoisia alueita.

Tehdään toinen layeri, edellisen alle. Tähän maalaillaan vähän pienemmällä, pehmeällä,  n. 20-40%  opacityn brushilla taustasta poimitun värisiä alueita.

Ja kuvan hienosäätöä voisi jatkaa vaikka tunteja, jos niin mielii. Mutta itse en  tähän kuvaan aikaa tuhlannut about 15 minuuttia kauempaa. Kun kuva näyttää riittävän hyvältä, tallennetaan se ja mennään Facebookiin ruinaamaan tykkäyksiä. :) Terävöitystä harvoin lisään kuvaan, tai sitten se tulee  vasta siinä kohtaa  kun pienennän sitä.

Ja siinä lopputulos:

(Istuuko toi koira häntänsä päällä wtf?)


Ja vielä ennen-jälkeen, josta näkee että kuvankäsittely on täysin turhaa touhua. Suoraan kamerasta tulleet kuvat näyttävät parhaalta,  eiks ni?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä olisin jättäny ylös hiukan enemmän tilaa.. nyt se näyttää mun silmään himpun verran ahtaan oloiselta.

Aino Vakkilainen kirjoitti...

Joo minäkin olisin! Kuva vaan ei antanut periksi, ellei olisi halunnut jättää turhaa tilaa vasemmalle. Tai tehnyt kuvan mittasuhteista jotain muuta kuin 2x3, jota itse käytän kuvissa lähes poikkeuksetta.

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.