Risk the fall, oh we have felt it all

Do we fight to hold our heads up high,
And beat the drum to what we love?
Hearing voices from afar,
join the madness when the curtain falls.
Risk it all, hold nothing back,
Seize the day, we must attack.
Stars arising, countless worlds colliding,
only one will take it all.

Minulla on tänä vuonna jäänyt LCSn, eli  League of Legends Championshipin, katsominen liki täysin. Fnaticin muuttumisen myötä myös minun kiinnostus putosi. En  kuitenkaan ole voinut olla nyt seuraamatta "worldseja",  joissa valitaan maailman  paras  League of Legends -tiimi. Ja tämän vuoden "Worlds Collide" -nimisessä tunnuskappaleessa on myös aivan huikean  kivat  sanat. Pääsee takuulla soittolistalle jota kuuntelen silloin kun ei tunnu harrastus sujuvan ja tarvitsee jotain innostusta siihen.
Koska tänään illalla päästään taas treenaamaan (jee!), on  hyvä aika muistella viime viikon treenejä. Ja tätä postausta ei tietenkään  voinut tehdä esim. vielä  silloin kun   muisti miten treenit meni.

Mukanani oli Supun lisäksi myös Joiku, olimme jälleen hallilla tutussa porukassa  treenaamassa. Itse olin kipeänä, hieman omissa   maailmoissani ja  no... kipeänä. Flunssan myötä ääni  höyläsi kuin  15-vuotiaalla pojalla, mutta saatiin  kuitenkin  jotain tehtyä.


Joiku pääsi tekemään agilityä. Kuten piirroksesta huomaa, oli radassa takaakiertoja, paljon. Ja mehän ei olla takaakiertoja juuri lainkaan tehty, mutta treenikaverien (niiden  jotka tosissaan  tätä  lajia tekee)  toiveesta oli  tuollainen rata. Omat ohjaamiset oli taas  mitä oli, vaikka olenkin positiivisesti yllättynyt siitä miten  sain esim. 1.-3. esteen sujumaan. Loppuradassa  sitten  taas  oli ongelmaa  sitäkin enemmän. Esim. miten koiran saa tuolta neljänneltä esteeltä viidennelle. #vainsunnuntaiaksailijajutut


Sitten Supun  tokoihin. Tämä oli  ensimmäinen varsinainen treeni tokokokeen jälkeen, ja päätin että  nyt tosissaan keskitytään siihen avoimeen luokkaan. Tai meidän hankaluuksiin siellä: seisominen ja merkinkierto. Supun asenne on niin mainio, se on kunnon taisteluorava,  tai kettu, tai susi. Tai sitten vaan Supu,  taistelu-Supu. Juuri tätä kirjoittaessa totesin myös  kaverille, että ehkä vielä joku päivä olen kyllin taitava oppimaan Supulta jotain.


Ekana merkinkierto. Sitä ollaan treenattu lähinnä ulkona puiden ja tolppien  avulla, mutta  merkki  on aivan oma juttunsa. Pieni  poro kun haluaisi kävellä   sen päältä, kaataa  sen,  tuoda sen minulle. Aloitin ohjaamalla sitä huolellisesti käden avulla  merkin ympäri. Pikkuhiljaa pienensin käsiliikettä,  lisäsin mukaan käskyn. Vaikka Supun saisikin teknisesti osaamaan liikkeen, tulee  vauhti todennäköisesti tulemaan ongelma, joten  sitä lisää viskaamalla nami selän taakse kierron jälkeen. Se alkoi sujua sen verran nätisti, että odotan  innolla  miltä kierto tänä iltana tulee näyttämään!

Seisomisessa ongelmana on ollut se, että ei tuo pysy paikallaan kun  kävelen sen selän taakse. Se  ihan reippaasti kääntyy sen 180 astetta, tai enemmänkin.  Onneksi minulla on loistava treenikaveri,  jonka neuvoilla tätäkin alettiin työstämään. Supu paikalleen, kaveri naksuttelee, itse  kiertelen sitä ja käyn palkkaamassa naksautuksesta. Jo muutaman  toiston jälkeen pääsin kiertämään sen täysin ympäri! Toki etäisyyden ollessa varsin... väljä.


Juuri kun tämä lähti sujumaan, kuului porolapsen päästä "naks" ja se unohti jäävän seisominen. Tottakai oma moka, etten palkannut sitä siitä treenissä tarpeeksi, keskityin vaan  siihen ettei se seisoessaan liiku ympäriinsä. Lopputreeni keskityttiin seisomisen muisteluun. Ei, se  ei ole maahanmeno, ei myöskään   istuminen, eikä varsinkaan perään hiipiminen. Tehtiin ihan helpoimpia treenejä, itse kädellä  pysäytin sen ja palkkasin. Tätä muutama toisto,  uusi yritys, ei vaan voi ymmärtää mitä "odota"  tarkoittaa. Itsellä turhautuminen, miten meninkään taas rikkomaan tämän  koiran. Lopulta kuitenkin kävi jotain, millä sain kaivettua esiin  edes sen yhden onnistuneen  seisomisen.

Myöhemmin  kun kotona olen kokeillut, ei ole seisomisessa ollut mitään  ongelmaa. Eikä  myöskään siinä,  että itse kierrän koiran taakse! Pakko uskoa, että joku  tiedonjyvänen sen päänuppiin jäi treenin myötä.

Elin luulossa ettei  muuta ongelmaa ole, kunnes kotona muistin vielä   sen pahimman: ruudun, mutta se olkoot ihan oma juttunsa. Ehkä vielä joku päivä hankin ruutunauhan ja ne kartiot, niin voitaisiin sitä joskus treenata...


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.