Vuosi uusi, vanhat kujeet jatkuu?

Vaikka onhan vuoteen 2013 vielä melkeimpä kaksi kuukautta. Lapikkaassa kuitenkin pistettiin jo pystyyn aihe "Tavoitteita ja suunnitelmia 2013?", josta sitten päätin repiä intoa blogikirjoitukseen.

Joiku


Tavoitteet vuosi 2012: 
- sterilointi [x]
- terkkatulokset [ ]
- BH-koe [ ]
- Tk1-tunnus [ ]
- loppuvuodesta mahdollisesti aksakisojen korkkaaminen jos saan sen tarpeeks valmiiksi [ ]
- edes yksi näyttely [ ]
- luonnetesti [ ]
Eli ei mitään kehuttavaa. Tämän vuoden olen kyllä niin pitkälti pyhittänyt tuolle poropainajaiselle, että on Joiku-raukka jäänyt melkein huomiotta. Sterilointi saatiin suoritettua, mutta sitten kisatavoitteet jäivätkin. Vaikka korkattiimmehan me ALO-luokka - on sekin jo jotain!

Nyt sitten samoja tavoitteita taas kehiin.

Tavoitteet vuosi 2013:
- Terveystulokset
Terveystulokset saatetaan käydä hankkimassa. Periaatteessa sille ei minun puolesta pakottavaa tarvetta ole, sillä Joikuhan on steriloitu, eikä sille jälkeläisiä ole luvassa. Voisinhan kyllä tulokset mielenkiinnolla tietää, ihan ajatellen koiran terveyttäkin. Ja kasvattajaa ja Joikun isän omistajaa ne todennäköisesti kiinnostaisi.

- BH-koe
BH-kokeeseen oltiin jo kuukausi sitten menossa, saatin koepaikka ja kaikki, mutta sitten totesin, ettei Joikun seuraaminen ole vielä koevalmista. Senkin treenaaminen on jäänyt liian vähälle nyt, mutta tavoitteena saada tuo kestämään 60 tai 70 askeleen seuraamissuora, sekä sen jälkeen tietysti askellajimuutokset, käännökset - kahteen kertaan.

- TK1-tunnus
TK1-tunnus mennään aika varmasti hankkimaan. Pitää vaan ruksia alkuvuoden kokeita kalenteri täyteen ja mennä yrittämään - ei siinä muu auta.

- Näyttelyt
Olen jo ehtinyt kalenterini ruksimaan täyteen alkuvuoden näyttelyitä toukokuulle saakka. Nyt vaan pidetään peukkuja, ettei Joiku pudota tukkaansa. Vähän kyllä pitää karistaa kiloja vyötäröltä ennenkuin tuon kanssa viitsii kehään lähteä.

- Luonnetesti
Harmittavaa kun tällaiseen ilmoittauduin jo, mutta minuun ei sitten otettukkaan koskaan enää yhteyttä (kun vastausviestinä oli vain "Laita puhellinnumeroasi, soittelemme myöhemmin.") Pitääkin seurata tarkasti luonnetestikalenteria, juuri huomasin Lappalaiskoirat ry'n järjestämän ltt:n tulleen täyteen - höh!

- Koiratanssiin tutustumista tarkemmin, oman koreografian väsäämistä
Joiku the temppueläin on niin monet kerrat osoittanut, että siinä voisi olla potentiaalia koiratanssihommiin. Jospa jaksaisin jonkun koreografian meille väsätä. Jospa vaikka uskallettaisiin mennä kilpailemaankin! Hupilajihan tämä vain on.

- Jälkitreenit jatkukoon
En tiedä tullaanko Joikun kanssa koskaan PK-jälkiä korkkaamaan virallisesti kisoissa, mutta tuo ilo ja into millä Joiku jälkiä tekee - pitäähän tuota lajia jatkaa. Ja mua kyllä voisi kiinnostaa PEKO-jälki, pitääkin ottaa siitä enemmän selvää.

- Silmätarkastus
Eipä tästä sen enempää kommentoitavaa, hyvähän Joiku olisi näissä käyttää. Jos vaikka satuttaisiin johonkin joukkotarkkiin pääsemään.

- Terveenä ja ihanana rakkaana Joigeroisena pysyminen
Tämä on se tärkein tavoite, että Joiku pysyy terveenä ja iloisena omana höpsönä itsenään. Kaikista aiemmista tavoitteeista voin luopua tämän takia.

Aksa ollaan nyt, harmittavasti, jouduttu jättämään. Lähimmät treenipaikat ovat sen verran kaukana, ettei autottomana siitä tulisi mitään.


Sumu


Tavoitteet vuosi 2012: 
- aksan treenamista [x]
- jäljestyksen treenaamista [x]
- BH-koe treenausta [x]
- mahdollisesti tokokisojen korkkaaminen [ ]
- Lohjan pentunäyttely, pari kertaa JUN-luokkaan (+ edes toisena päivänä Voittaja-näyttelyyn!) [x]
Sumun kanssa ehdittiinkin mukamas enemmän tavoitteita saavuttamaan. Aksantreenaaminen vähän niin ja näin, sillä kuten jo äsken mainitsin, autottomana on ollut ihan kauhean vaikeaa käydä treeneissä. Taidettiin me alkuvuodesta pari kertaa käydä ja sitten lappalaiskoiraleirillä. Kotioloissa on tullut kuitenkin pujottelua, putkea ja hyppyä jonkun verran käytyä. Jälkeäkään ei ehditty ihan hirveästi treenata. Alkuvuodesta käytiin muutamilla peltojäljillä ja nyt loppuvuodesta pari kertaa tekemässä metsäjälkeä, jossa kyllä päästiin hyvin vauhtiin. Kunhat maat pysyisi lumettomina vielä jonkin aikaa, niin päästään vielä muutama metsäjälki tänä vuonna tekemään. BH-koe treeni on mennyt siinä samalla kun tokotreeni. Tokokisoja ei korkattu, treenaaminenkin on ollut surullisen epäaktiivista. Nyt kuitenkin olen päättänyt ottaa niskasta kiinni ja Sumun mm. paikallamakuu ja seuraaminen on jo kohentunut huomattavasti. Eiköhän me ne tokokokeet vielä korkata, ensi vuoden alussa sitten.
Lohjalla käytiin pentunäyttelyssä, samaten jalostuspäivillä. JUN-luokassa ehdittiin pyörähtää viisi kertaa ja nyt olisi vielä tähtäimessä Helsinki Winner 2012.

Saman tyyliset tavoitteet jatkuu.

Tavoitteet vuosi 2013:
- Silmätarkastus
Kuten jo Joikulle ehdin kirjoittaa, niin näissähän olisi hyvä käydä. Ei mitään sen kummempaa. Terveystulokset ehdittiin jo hankkia.

- BH-koe
13. huhtikuuta tulee olemaan se päivä kun olen onnellisin, tai jään kotiin itkemään ja syömään suklaata. Lahden Käyttökoirat tuolloin järjestävät BH-kokeen, johon nyt ilmeisesti yritetään Sumun kanssa kuumeisesti treenata.

- TK1-tunnus
Joop, tokon alokasluokka pitäisi päästä korkkaamaan. Se vaan edellyttää, että mun pitäisi kouluttaa tota koiraa. Mutta kyllähän mä tuon saan kisavalmiiksi ensi vuoden alkuun, en uskoisi sen kauhean suuri ongelma olevan. Mulla on haaveena, että päästäisiin tokossa kisaamaan edes kerran, ennen tuota mahdollista hurjaa pelottavaa BH-koetta.

- Näyttelyitä ehkä
Samoja tavoitteita kuin Joikulla... Eihän tuo mikään maailman kaunein olio ole, mutta meneehän se näyttelyissä siinä missä Joikukin. Vaikka köyhänä vähän harmittaa nuo näyttelyiden kauheat hinnat. Ehkä me tyydytään ryhmänäyttelyihin.

- Jälkeilyä
Tässä päästiin jo kivasti vauhtiin, eipä siitä sen kummempaa. Nyt vaan ahkerasti erilaisia jälkiä tekemään ja jos BH-koe suoritetaan, niin meillä on ekat jälkikisat luvassa ensi vuoden alkusyksystä - eikös niin?!

Sumun tokotavoitteita olen itselleni listaillut jo mukavan määrän ylös.
- toko ALO treenaus (syksy/talvi 2012-13)
- TK1-tunnus (kevät/kesä/syksy 2013)
- toko AVO treenaus (vuosi 2013)
- TK2-tunnus (syksy/talvi/kevät 2013-14)
ja niin edespäin. Todellinen tavoitehan mulla on saada tosta joku kaunis päivä vielä tokovalio. Nyt vaan pitää pitää itsellä motivaatio yllä ja ruveta tosissaan treenaamaan tätä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.