Tokojuttuja

Sumun kanssa me varmaan alotetaan melkein kokonaan puhtaalta pöydältä osa jutuista. Esim. mun ei ois ikinä vielä pitänyt vaatia tuolta paikkamakuuta, edes paikallaan istumista. Seuraaminen lähetään rakentamaan eri tavalla ja taidampa perusasennossakin pitää vielä käsiavun hetken mukana. Tarkoitus ei ole tosta tehdä ihan pikkulasten juttua tuolle kuitenkaan, ei siinä olisi järkeä jo siinäkään kohtaa kun miettii, että toi koira on sellanen, että mitä haastavampaa, sitä kivempaa, mitä helpompaa, sen tylsempää. Nyt olisi määrä seuraavaksi treenata tuolle tiivis ja hyvä seuraaminen, koska nykyisestä en tykkää.Joikun kanssa taas toisin. Mä en tiiä, ehkä mun koira on vaihtunut tai jotain. Toi oli steriloinnin jälkeen innokas ja teki kaikkea jeejee-asenteella, sitten se laantui ja toi oli suurimman osan ajasta niin evvk kun voi olla. Nyt taas, siitä on tullut niin innokas kun voi olla. Suorastaan sählä. Mitä mä kadehdin joskus niitä ihmisiä joilla on innokas koira joka reagoi pienimpäänkin liikkeeseen, mutta sehän on suorastaan rasittavaa! Toi ei paljoa kuuntele mitä sanon, esimerkkinä kun eilen otettiin luoksetulo ja pyysin sitten mutsia kuvaamaan. Sille vinkkasin, että joo nyt saa ruveta kuvaamaan, ei mitään, että olisin vielä koiraa kutsunut, niin eikös tuo nerokas sännännyt miun luokse. Nooh, ainakin intoa piisaa. Mistälie sitä löytynyt, tuo koira on aiemmin ollut tokon suhteen yhtä innokas kuin kuollut etana. Mä nyt sitten otin itteäni niskasta kiinni ja katoin koekalentereita. Montakohan lähellä olevaa koetta bongailinkaan ja pitää nyt sitten kattoa jos yhteenkään mahduttaisiin tai ehdittäisiin mukaan.

Joikun vauhdikas luoksetulo.

Laskeskelin, että montakohan pistettä me mistäkin liikkeestä saataisiin. Luoksepäästävyys aika varma kymppi, paikallamakuu voi olla täyskymppi, mutta siitähän lähtee piste tai kaksi jos koira ennakoi perusasennon? Tuo kyllä nykyään pysyy vahvasti. Otettiin treeniä lähikentällä, aika oli sellaset vähän reilu kaksi minuuttia, välimatkaa ehkä 25-30m. Sinä aikana meiän läheltä, parinkymmenen metrin päästä meni koira ja pari pyöräilijää. Tuo ei noussut tai tehnyt muuta kuin katseli sinne päin vaan. Seuraamisista mä en tiiä, toi seuraa tosi kivasti, ottaa perusasennon pysähdyksissä ja muuta, mutta koska oon treenannut noi kulmat ja muut hienoudet vähän miten sattuu, voi olla, että niistä lähtee piste tai pari. Joikun seuraaminen on kyllä kivaa, niin innokasta ja se on selkeesti mukana jutussa, kun taas ennen seuraaminen oli sellasta "kinostaa kovasti, mutta kai mä voin sun perässä laahustaa - jos nyt ihan pakko on". Että about tällasta nykyään:

Liikkeestä maahanmeno on meiän vahvimpia liikkeitä, niin vahva, että tuo välillä menee maahan jo hihnatta seuraamisessa. :| Mutta ei muuta ongelmaa, paitsi sitten se, minkä olen aiemminkin maininnut, että tuo ennakoi perusasennot. Oon kuitenkin keksinyt siihen kikan, että meen ite tarpeeks kauas koirasta, parinkymmenen sentin päähän, enkä ihan siihen viereen. Tuolloin on suurempi todennäköisyys, että se pysyy, eikä nouse istumaan. Luoksetulo on Joikun bravuuri. Siitä varmaan helposti saadaan täydet pisteet, kunhan tuo ei lähde hiippailemaan perään tai ennakoimaan käskyä, jota se onneksi harvoin tekee. Me ollaan treenattu luoksetuloa aina niin, että koira tulee suoraan sivulle, joten tuohan lähtee kaartamaan jo metriä ennen mua siihen sivulle - tämä paha?
Liikkeestä seisominen on meiän heikoin liike varmana. Ei siinä muuta, mutta tuo tykkää niin kovasti mennä maahan. Mutta kyllä mä jotain yritän siihen kikkailla, että se jäis seisomaan. Toi on niin herkkä, että pitää varmaan liimata kädet vartaloa vasten ja olla niin eleetön kuin mahdollista, etten antais tolle pienintäkään vinkkiä mihinkään maahanmenoon. Ja pitää vahvistaa tota SEISo-käskyä.
Hyppy on meillä aika vahva, ainoa heikko kohta taas - yllätys yllätys - että tuo sen perusasennon ennakoi, mutta nyt vaan kovaa ja vielä kovempaa treeniä sen välttämiseksi. :)

Mehän voitais just ja just ykkönen saada, jos saataisiin täydet luoksepäästävyydestä ja luoksetulosta, vapaana seuraamisesta 7 pistettä ja muista liikkeistä kahdeksan pistettä (olettaen, että noista ennakoinneista lähtisi kaksi pistettä ja kytkettynä seuraamisesta se sais kaheksan).

No mutta ilmoittelen tuon tänään jokatapauksessa 2. syyskuuta Hollolassa järjestettävään tokokokeeseen ja kattelin kalenterista muitakin, jos nyt viimein saataisiin tää homma käyntiin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.