Ehkä me melkein osataan...


Varsin tylsä maanantai. Eipä kesälomalla paljoa ole tekemistä. Onneksi on sentään koirat. Joikua varmistelen sen suhteen, että se tosiaan on koevalmis, eli kokeenomaista treeniä.

Jätettiin luoksepäästävyys, paikallamakuu ja hyppy tekemättä, jotka nyt kuitenkin on aika vahvoja liikkeitä. Eli tehtiin seuraamiset, maahanmeno, luoksetulo ja heheh, seisomistakin yritettiin. Molemmat seuraamiset tehtiin kaavalla (välimatkat vain suurinpiirtein) 10m eteenpäin, käännös vasempaan, 8m, täyskäännös, 5m, 5m juoksu, 2m käyntiä, käännös oikeaan, liike seis. Teki tosi kivaa työtä, piti kontaktia yllä, ei laamaillut tai edistellyt. Vasempaan käännöksien jälkeen jäi hieman lagimaan, joten sitä pitää vielä treenata, ainakin näin ohjaajan osalta... Liikkeestä maahanmenossa mitään ongelmaa, juuri kun oltiin lähdössä liikkeelle, ohi meni   Joikun 'entinen' paras kaveri karjalankarhukoirauros Vallu. Joiku huomasi Vallun ennen mua, mutta ei lähtenyt mihinkään. Silloinkaan kun Vallu palasi juuri ennen kuin aloitettiin liikkeestä seisominen.
Luoksetulon teki vauhdikkaasti, siinä ei mitään erikoista. Seisomisessa tajusin, nyt, vihdoin, että se, että tuo menee maahan, saattaa johtua siitä, että annan 'seiso'-käskyn liian samanlaisella äänellä kuin 'maahan'-käskyn! Nyt kokeilin antaa sen ihan eri tavalla, korkealta, hilpeästi, niin tuo jäi seisomaan!!
Vapautin Joikun ja pelleiltiin hetki jotain, sitten kokeilin, otin sen viereen seisomaan, tehtiin pari metriä seuraamista, sanoin taas 'seiso' samalla tavalla ja se ei mennyt maahan! Vähänkö jees. :)

Sitten aattelin tehdä Joikun kanssa jotain uutta. Otin kartion ja ohjasin tuon kiertämään sen. Uudestaan, uudestaan. Viiden minuutin jälkeen tarvitsi vain kädellä näyttää puolen metrin päässä niin Joiku kiersi sen. Sitten taukoa Joikulle ja kokeilin samaa Sumun kanssa. Sumu älysi homman melkein heti ja voi vitsi sillä oli kivaa saada tehdä jotain uutta ja haastavaa. Harjoiteltiin myös perusasentoa hieman. Tämän jälkeen vielä Joikun kanssa kiertämistä ja nyt mun ei tarvinnut enää liikkua ollenkaan, kädellä näyttää vähän ja yhdistin siihen jo 'kierrä'-käskyäkin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.