Ykkösporo

Minulle tokokokeet on olleet erittäin suuri kynnys. Niin paljon kuin haluaisinkin kisaamaan, niin yhtä paljon stressaan ja pelkään kokeita. Onnekseni Lahdessa järjestettiin A-Qilityn hallilla eilen, 31.7., epävirallinen tokokoe, johon sain kuin sainkin Supun ilmoitettua - ja jopa uskaltauduttua paikalle!

Iloinen porotin tiistaina treenaamassa. Kuvaajana toimi Suvi Lehto.
Tuomarina toimi Oili Huotari, eikä "möllisäälipisteitä" tuntunut irtoavan. Josta olen iloinen, koska saatiin ainakin todenmukaista pisteytystä! Mukana tuli lyhyet sanalliset arviot jokaiseen liikkeeseen, joista on kyllä hyötyä - enhän minä jotain pieniä vartaloapujani itse huomaa. Pitääkin antaa treenikavereille tehtäväksi huomautella minua näistä vartaloavuista.

Paikalla makaaminen 1 minuutti | 8½ (34)
- Tuomarin arvio: vartaloapu alasmenoon ja istumiseen
- Oma mielipide: maahanmeno oli hidas, mutta meni kuitenkin ensimmäisellä käskyllä. Makasi nätisti, ei edes haistellut tai pyörinyt ylimääräisiä. Kesti jopa sen kun aivan ajan lopussa kehän ulkopuolella alkoi koira haukkumaan, jonka vuoksi rivissä toiseksi viereinen koira nousi seisomaan. Mitä nyt näytti hieman järkyttyneeltä. Perusasentoon nouseminen oli hyvä.

Seuraaminen | 8 (24)
- Tuomarin arvio: koiran paikka elää, kontakti hyvä
- Oma mielipide: Supulla oli ihan hurjan kivaa. Se lähti hyvällä motivaatiolla seuraamaan, mikä on sille harvinaista. Pysähdyksessä sillä kesti hetki tajuta että jaa nyt pysähdyttiin, ja taisin itsekkin siinä sille vihjata että hei toveri, perusasentoon nyt. Juoksuosuus oli ihan sairaan kivaa Supun mielestä ja se lähti keulimaan ja koitti juosta miun eteen. Vasemmalle käännöksessä se ehti jopa istahtaa, täyskäännökset oli omaan silmään aika rumia myös. Pitää kai taas enemmän jaksaa hinkata sitä takaosan käyttöä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä | 8 (16)
- Tuomarin arvio: väljä seuruu, maahan ok (vino)
- Oma mielipide: se ei jäänyt istumaan! Pyysin ennen liikettä että liikkuri huomauttaa jos jää istumaan, mutta liikkeen jälkeen sain kuulla ettei sillä ollut edes aikomusta sellaiseen. Muuten en osaa sanoa ihmeempiä. Pitää kiinnittää huomiota että saan sen seuraamaan tiiviimmin, ja menemään suorempaan maahan.

Luoksetulo | 9½ (28½)
- Tuomarin arvio: kaunis liike, kiva vauhti
- Oma mielipide: Tämä oli hyvä. En tiedä mistä tuo pisteenpuolikas lähti, kenties liikkeen lopussa oli jotain perusasento-ongelmia tai muuta. Mutta se teki tosi kivasti, juuri niinkuin pitääkin.

Noutoesineen pitäminen | 8 (16)
- Tuomarin arvio: liikutti vähän kapulaa, muuten ok
- Oma mielipide: Ja nyt sitten eräs opettelee antamaan sen kapulan sille koiralle kunnolla. Kapula jäi vähän liikaa koiran etuhampaisiin, jolloin se tottakai korjasi sen asentoa. Muutenhan tässä ei oo mitään ongelmaa, helpoin liike ikinä.

Kauko-ohjaus | 9 (18)
- Tuomarin arvio: hyvin sujui, ohjaajalla vartaloapuja
- Oma mielipide: Tiedä sitten missä ne vartaloavut oli, itse en sellaisia huomannut. Kuunteli hyvin ja totteli ensimmäisillä käskyillä.

Estehyppy | 9½ (19)
- Tuomarin arvio: hieno liike
- Oma mielipide: Tätä jännitin ehkä eniten. Korkeutta olisi voinut olla enemmänkin, mutta pyysin että jättävät sen suht matalaksi (mitähän se rima olisi ollut.. 40cm?). En kuitenkaan nähnyt mitään ongelmaa, hopSI-käsky toimii. :--D Tämä uusi estehyppy on kyllä meille molemmille sata kertaa kivempi liike kuin aiempi, eteenlähtemiset ei ole Supun vahvimpia puolia.

Kokonaisvaikutus | 9 (18)
- Tuomarin arvio: Ohjaajalla vaikeuksia saada koira liikkeiden alkuun. Kivaa yhteistyötä.
- Oma mielipide: Lämmitti mieltä tuo "kivaa yhteistyötä" kun viimeksi tokokokeessa saimme kuulla, että yhteistyö hakusessa. Vaikeudet liikkeiden aluissa johtuivat lähinnä omasta jännittämisestäni kun olin niin pihalla. Mutta toki sitäkin voisi treenata enemmän, että Supu tulisi suoraan nätisti perusasentoon, eikä minun pitäisi sitä erikseen hinkata niin paljoa.

183½ pistettä, ALO1 - sijoitus 1/8

Että olempas aika ylpeä ja hurjan tyytyväinen Supuun. Pitkästä aikaa tuntuu että tää hei oikeasti lähtee sujumaan. Olin jopa niin hurja ja katselin tälle kuulle ainakin yhden tokokokeen, mihin mentäisiin. Ei tää ole niin haudanvakavaa.

Blogi on noin muuten jäänyt taas pimentoon, kun tuntuu etten niistä treenaamisistakaan saa mitään järkevää kirjoitettua. Lyhyt katsaus viimeviikkojen tapahtumiin:

21.7. käytiin jälkimetsässä yhdessä Limen ja Narrin kanssa. Piiiiitkästä tauosta huolimatta ei ollut mitään unohtunut, vaan Supu ajoi jälkeä kuin juna. Jäljet olivat pituudeltaan luokkaa 50-100 askeleeseen, en huomannut laskea. Ensimmäiseltä löytyi yksi keppi, toiselta kaksi keppiä. Keppien yli se yritti vähän rynniä, eikä ihmekkään kun ei niitä olla hirveästi treenattu. Kissanruokasyötit kuitenkin toimi - sain sen jopa tuomaan kepin miun käteen pariin kertaan.
Pitäisi päästä lisääkin tekemään jälkeä, itseasiassa kävin jo hankkimassa parit sienet, sekä pakastimeen pullollisen verta, jospa päästäisiin mejää ihmettelemään.

Treenien jälkeen käytiin vielä ottamassa vihdoin virallinen 4v pönötys porottimesta.


27.7. mentiin treenaamaan ja valokuvaamaan, seuranamme Kirsi ja Tiana, sekä Jolla-australianpaimenkoira. Treenipaikaksi valikoitu niinkin helppo kohde, kuin koirapuisto. Toisaalta siinä ainakin päästäisiin treenaamaan sitä, että nenä ei putoa maahan vaikka se haisisi kuinka mielenkiintoiselta. No, se osoittautui odottamaani vaikeammaksi, syöden samalla koiran motivaatiota. Loppujenlopuksi saatiin kuitenkin alokasluokka suoritettua ilman välissä palkkailuja, johon olen ihan tyytyväinen, vaikka olisikin voinut olla vähän eri meininkiä.

Tämän jälkeen Supu sai leikkiä ihananihanan Jollan kanssa, sekä ahdistella Tianaa, joka ei hirveästi Supun läheisyydestä pitänyt. Mistä lie syystä...

Onnistui kolmikosta kuitenkin yhteiskuva, vaikka se aikamoisen työn tuloksena olikin
28.7. saatiin treeniseuraksemme Suvi, Titja, Veila ja Priya. Supu oli hieman liiankin iloisella ja energisellä tuulella, joka sitten purkautui mm. "lähden juoksemaan suuntaan x ja huudan syystä y". Lol? Se kuitenkin leikki tosi kivasti, seurasi kivasti, teki liikkeet noin suurpiirteisesti sanottuna kivasti. Tota hallintaa pitää kyllä vielä treenata, että ei tarvitse lähteä urpoilemaan.

Supu puskassa. Kaulassaan hieno kettupanta!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.