Jokunen kysymys

Team Draumur pisti niin kiinnostavan kysymyspostauksen, etten voinut vastustaa kiusausta taas siihenkin vastaamista. Mukaan haastan jälleen kaikki, joita kiinnostaa kysymyksiin vastaaminen. Ja laita ihmeessä tämän postauksen kommenteihin linkki blogiisi. :)

1. Kerro mielipiteesi pallopaimennuksesta?

Myönnetään, etten pallopaimennukseen ole koskaan perehtynyt sen enempää kuin että tiedän hämärästi mitä se tarkoittaa. Ei ehkä juuri sellainen laji, mitä lähtisin omien koirieni kanssa harrastamaan - kokeileminen toki voisi olla ihan mielenkiintoista.

2. Pistä kuva sinun ja koirasi lempipaikasta?

Olen sellainen tuuliviiri, että meidän lempipaikka varmaan vaihtelee muutaman kuukauden välein. Nyt tällä hetkellä suosikkipaikkana on kotoani noin kilometrin päässä löytyvä järvenranta, josta minulla ei valitettavasti tämän parempaa kuvaa ole.
Kyllä, koirallani on dobermannieturinta.

3. Pistä lyricsien pätkä, mikä liittyy jollain tapaa koiraharrastukseesi ja pieni selitys?

Hankalampi kysymys kuin osasin arvatakkaan. Löysin jokusen hauskan vaihtoehdon, ja ihan liikaa liian surullisia vaihtoehtoja - en ihan niin angstista kuvaa haluaisi koiraharrastuksesta antaa. 

Mutta no, löysin kahdet suomenkieliset lyriikat:
Ahdistaa ahdistaa
Tää homma ahdistaa
En uskalla katsoa huomiseen
Taivas kaatuu niskaan
Luu tunkee sydämeen
Mieltä kaivertaa
Ottaa päähän pikkuisen
Ihan miten vaan
Tää tappaa ihmisen
katse eteen ja suupielet ylöspäin
teen vastoinkäymisistä voimaa
katse eteen ja suupielet ylöspäin
antaa tulla, kestän kyllä,
periks en tuu antamaan

murehtiminen ei takas eilistä tuo
ja huominenkin tulee vaan jos selvitään tänään
mun pahin vastukseni kattoo peilistä mua
se haastaa ja aina pyrkii mun pään kääntämään
Ensimmäiset on enemmänkin vitsillä, kuin että ne nyt ihan aikuisten oikeasti kuvaisi omia koiraharrastusfiiliksiä. Jälkimmäiset meinasin alkuun jättää laittamatta koska onhan ne nyt aika kliseetä settiä, mutta menkööt nyt kuitenkin. Tehdään vastoinkäymisistä voimaa eikä murehditä eilistä, eiks ni?

4. Suurin unelmasi koiraharrastuksen saralla, jos se on jo toteutunut jaa se meille?

Minulla näitä unelmia riittää, pienenpienistä, suorastaan mitättömistä unelmista, aina niihin mitkä tuntuu olevan jossain kaukana, mihin en koskaan voisi edes kurkotella. Jos nyt jotain näiden välimaastosta etsin, niin ensimmäisenä mieleen tulee Supun BH-tunnus ja tokossa ylempiin luokkiin (ehkä jopa valioksi?) nouseminen. Sekä omiin koirahaaveisiin kuuluu se oma pieni australialainen paimeneläin.

5. Jos lähtisit suunnittelemaan pentuetta, mitä ottaisit huomioon ja jos haluat voit tehdä myös dream matchin jostain koirista?

Varmaan niin paljon asioita, että pentuesuunnitelma kaatuisi omaan mahdottomuutensa. Tätä olen monet kerrat miettinyt, mutta tuskin ikinä löytäisin niin täydellisiä koiria, että haluaisin ne pennuttaa. Siihen vielä lisäksi, että jos sieltä sitten kuitenkin syntyisi joku sairas koira, niin miten saisin nukuttua yöni tietäen, että minun takia joku koira kärsii koko elämänsä.
Toisaalta onhan tätä tullut mietittyä myös, että jos nyt kuitenkin lähtisin kasvattamaan koiria, niin mitkä olisi ihan ykkösprioriteetit mitä koiralta odotan, mistä taas voisin hieman luistaa. Jos ajattelen, että lähtisin kasvattamaan lapinporokoiria, niin odottaisin että koirat on vähintään keskiverto - mielellään parempia - poroja. Koska porot on sen verran pienilukuinen rotu, eikä vielä aivan hirveän sairas, niin koirien tulisi olla luustoltaan puhtaita. B-lonkat on vielä ihan fine. Ei myöskään silmäsairauksia tai epilepsiaa lähisuvussa. Myöskään muita jekkusairauksia en katsoisi hyvällä.
Molempien vanhempien tulee olla riittävän hyvähermoisia, joilta löytyy toimintakykyä ja taisteluhalua. Liiallista terävyyttä en katso hyvänä porokoiraominaisuutena. Urokselta odottaisin löytyvän kovuutta, narttu saa olla pehmeämpi.
Molemmilta vanhemmilta odottaisin terveystarkastusten lisäksi suoritetuksi luonnetestin, mielellään myös MH-kuvauksen. Muita tuloksia en varsinaisesti odota, eli toko-, agi-, pk-, näyttelytulokset ynnämuut on vain plussaa. Toki asiantuntevalta tuomarilta saatu kattava näyttelyarvostelu olisi aina hyvä. Josta päästäänkin ulkonäköön. En ole hirveän kranttu sen suhteen miltä koira näyttää, kunhan sillä on terve ja toimiva rakenne. Ei liiallista keveyttä tai raskautta, sopusuhtainen raajakorkeus. Vahva ja suora, ei liian notko selkä. Karvapeitteen tulisi olla tarpeeksi pitkää, karheaa ja runsasta.

Ja nyt varmaan ymmärrätte miksen koskaan voisi alkaa kasvattamaan koiria.

6. Jos sinun pitäisi järjestää koirasynttärit koirallesi ja sen kavereille (:D), millaiset kemut niistä tulisivat?

Supu ja Joiku varmaan eniten arvostaisi synttäreitä, joissa tehtäisiin kunnolliset ja hauskat treenit. Sen jälkeen parin tunnin metsälenkki vapaana, missä voisi juosta ja olla idioottilappalaisena niin paljon kuin sielu sietää. Sen jälkeen kotiin syömään herkkuruokaa. Supun kohdalla siis ruoka voi olla vaikka kuivaa makaroonia ja kurkunkuoria, koska nomnom kaikki on hyvää. Joiku arvostaisi nakeilla ja raejuustolla höystettyä maksalaatikkoa.
Tämän juhlallisempia synttäreitä en koirilleni osaa halua ajatella.

7.  Onko koirallasi tai teillä joku yhteinen suosikkiohjelma, jota tykkäätte katsella Netflixsistä/telkkarista/ym.?

Supu ei ymmärrä tietokoneen ruutua tai televisiota. Ei myöskään edes sieltä kuuluvaa esim. koiran haukuntaa, vaikka olen monet kerrat koittanut kokeilla. Supulle on siis aivan yksi ja sama mitä katson, sen mielestä on parasta jos pääsee kainaloon rapsuteltavaksi. Joiku taas useastikkin kääntelee päätään television äänille ynnä muulle, tosin se ei ole mitään sen suosikkia, sillä se alkaa sen jälkeen kävelemään ympäriinsä ja läähättämään stressaantuneena. Joiku myös arvostaa eniten sitä jos pääsee sohvannurkkaan silitettäväksi (ja siinä vaikka samalla maistelemaan sipsejä tai muita herkkuja).

8. Bordercollie - puolesta/vastaan? Miksi?

Puolesta ja vastaan. Työlinjaiset on enemmän puolesta, näyttelylinjaisia taas enemmän vastaan. Työlinjaisissa pidän kovasti ulkonäöstä ja luonteesta, näyttelylinjaisissa ei kumpikaan juurikaan miellytä. Myös rodun terveys hieman mietityttää. Toisaalta, bordercollie kuuluu kyllä näihin "ehkä vielä joskus" -haaverotuihini.

9. Jos sinulla olisi 30sec aikaa esitellä joku koiraurheilulaji epäileville ystävillesi mitä sanoisit?

Todennäköisesti ahdistuisin ja menisin lukkoon, kun ei pää kestä yhtään sellaista että "noniin nyt äkkiä tee tämä juttu". Jos taas ehtisin suunnitella etukäteen, niin voi olla että saisin jotain vähän älykkäämpää sanottua.
Koska toko on itselleni tutuin laji, niin todennäköisimmin siitä päätyisin selostamaan. Kertoisin, kuinka paljon ohjaajan ja koiran yhteistyö merkitsee, ettei riitä vaan että opetat koirallesi temppuja, vaan siinä pitää sen keskeisen kontaktin pelata hyvin. Kaikesta hinkkaamisesta ja turhautumisesta huolimatta on niin palkitsevaa kun koira vihdoin tajuaa homman juonen ja oppii asioita.

10. Jos sinun pitäisi pitää kiitospuhe voitettuasi lajisi MM-kultaa, mitä sanoisit?

"Nipistäkää minua, näen varmaan unta."
Vaikka olenkin haaveillut joskus pääseväni tokon arvokisoihin, niin tämä on jo ajatuksena niin absurdi että menen ihan sanattomaksi. Sen jälkeen kun itkemiseltä kykenisin, niin ehdottomasti kiittäisin koiraani, joka on jaksanut tehdä sen kaiken työn kanssani - unohtamatta treenikavereita joista on ollut aivan järjettömän suuri apu.
Toisaalta tämä on sellainen puhe, minkä voisin pitää vaikka sen jälkeen jos kun saadaan Supun kanssa se alokasluokan 1-tulos.

11. Jos saisit valita sponsoriksi minkä tahansa yrityksen / yksityishenkilön, mikä olisi valintasi?

En kyllä oikeastaan tiedä juurikaan mitään koirayrityksiä tai käytä jotain erikoisia tuotteita koiraharrastuksen parissa. Ja toisaalta näin epäaktiivisella ja pienen kävijämäärän omaavalla blogilla tuskin sponsoriin meillä koskaan olisi edes mahdollisuutta.

- - - - -


1. Jos koirasi olisi pelihahmo missä tahansa pelissä, oli se sitten League of Legends -champion tai Heroes of The Storm -hero - saat ihan itse päättää, millainen se olisi? Millaisia erityistaitoja sillä olisi, millainen ulkonäkö, olisiko se lajiltaan koira, vai kenties jokin muu eläinlaji?

2. Entäs sitten roolipelihahmona?

3. Missä koira-asiassa koet kehittyneesi eniten viimeisen kolmen vuoden aikana?

4. Jos sinun tulisi lopettaa kaikki koiraharrastuslajit yhtä lukuunottamatta, minkä jättäisit jäljelle?

5. Paljonko rahaa on ok käyttää kuukaudessa koiraharrastuksiin ja koiran hyvinvointiin? Lukuunottamatta esim. akuutteja eläinlääkärireissuja.

6. Jos saisit ottaa minkä tahansa värisen koiran, minkä värinen se olisi?

7. Jos koirasi saisi valita kolme tavaraa mitä ottaa mukaan autiolle saarelle, mitkä ne olisi?

8. Flexi - puolesta vai vastaan? Jonkinnäköisten perustelujen kera.

9.  Millainen on kirjahyllysi koira-aiheisten kirjojen suhteen?

10. Onko koirallasi "tunnuskappaletta", jos on niin mikä? Jos ei, osaatko kuvitella mikä olisi koirallesi sopiva? Nopeatempoinen duuri -kappale, vai kenties jäätävän hidas ja mollissa soitettu.

11. Mikä sana kuvailee parhaiten koiraasi?

3 kommenttia:

Jenna Bergdahl kirjoitti...

Kiitos vaivannäöstä, mahtavat vastaukset oot saanu rustattu! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko australialainen paimeneläin Australiasta lähtöisin vai Jenkeistä?

Aino Vakkilainen kirjoitti...

Australialainen paimeneläin taitaa olla tässä kohtaa ihan suomenmaalta kotoisin oleva yksilö. :)

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.