Agilityä part sata

Tajusin tässä pari päivää sitten, että miullahan on nykyään kone johon saan agility blue'sin! Jospa innostuisin ja rupeisin vaikka tekemään ahkerammin agilitypäivityksiä, nyt kun on ohjelma millä voin ratoja piirrellä. Ne photoshop-vääntelyt kun järin kauniita ole.

Me ollaan tosiaan enemmän tai vähemmän nyt kesä Joikun kanssa tehty agilitya. Sanoisin, että aika samassa pisteessä ollaan edelleen kuin aloittaessa. Toki koira kykenee tehdä hieman pidempiä ratoja ja on oppinut eri esteitä. Itse olen aivan järjettömän kömpelö radalla, en osaa yhtään ohjata ja unohdan juosta. Eheh.

Sinällään tavoitteita meillä ei Joikun kanssa ole. Me tehään tätä koska tää on kivaa itelle ja Joikulle, joka rakastaa juoksemista ja hyppimistä. Jos toi nyt joskus on sen tasonen, että päästään 1-luokan kisoihin, niin hyvä se, mutta pyrkimyksenä on pitää hauskaa koiran kanssa. Joskin miun seuraavan, kolmannen koiran kanssa olisi tarkoitus alkaa harrastaa ihan aikuistein oikeasti agilityä tavoitteellisesti, mutta siitä lisää sitten kun sen aika koittaa. Pitää kai ite opetella juoksemaan sitä varten...

Eilen oli varsin surulliset agitreenit, Joikun kannalta siis. Mikälie silläkin on, yleensä se syttyy kun pääsee agiradalle vapaaksi, mutta nyt se lyllersi surullisena eikä tietoakaan siitä ilosta ja vauhdista mitä siltä normaalisti löytyy. Se tuntui normaalia vähemmän ottavan vastaan edes miun ohjausta, vaikka kuinka pidin huolen siitä että kroppa on kohti seuraavaa estettä ja ohjaan sitä kaikkien taitojeni mukaan, niin ei, koira kaartaa takavasemmalle.

Tehtiin kuin tehtiinkin sitten kuitenkin rataa. Meillä oli ihan hauska rata, ainakin verrattuna pari viikkoa sitten olleeseen rataan jossa oli satamiljoonaa takakiertoa ja oi luoja en osannut juosta sitä edes ilman koiraa...

Mulla on ihan sellainen olo että unohdin tästä jotain, mutta tein tän niin hyvin kun vaan muistan...

Joikun mielestä puomi on überhieno. Se tarjosi sitä jatkuvasti, vähän väliä karkasi sitä pitkin taapertamaan. Tehtiin rataa lyhyemmissä pätkissä. Alkuun 1.-3., sitten 2.-5. jne. Muutama este kerrallaan lisättiin. 9. jälkeen jätettiin 10. (joka saattoi mennä myös toiselta puolelta, en satavarmana muista) tekemättä, koska kuten ohjaajakin sanoi niin se olisi turhan haastava kulma Joikulle sitten kääntyä 11. kepeille.

Mutta mutta, ei mitkään parhaat treenit, ehkä ensi kerralla sitten iloisemmin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.