Ihan jäässä ja voihan lonkka

Tää on nyt jo noloa kun en jaksa kirjoitella. Minäkin mukamas yritän aktiivista koirablogia pitää ja kirjoitusta tulee noin joka toinen kuukausi. :D No mutta, en ole edes Sumun viimeisimpiä näyttelytuloksia laittanut, joten pistetääs ne nyt tähän heti.

Oltiin 22. päivä heinäkuuta Mäntsälässä kaikkien rotujen näyttelyssä. Tässä viileinä syyspäivinä vaan lämmöllä muistelee sitä yli 20 asteen hellettä... Tulokset löytyykin meidän kotisivulta, mutta pistetääs tähän. Tuomari, Riitta Lahtovaara, oli tiukalla päällä ja ei tuntunut tykkäävän tuosta keskeneräisestä kiharakarvasta. Laatuarvosana oli hyvä ja arvostelu näyttää tältä:

Hyvän tyyppinen maskuliininen mittasuhteiltaan oikea uros, joka kauttaaltaan voisi olla hieman kuivempi. Aavistuksen leveäkalloinen pää. Kuononselkä voisi olla suorempi. Hyvät korvat. Säkä saisi olla korostuneempi. Selässä pehmeyttä. Seistessä oikea asentoinen häntä. Vahva runko. Riittävät etukulmaukset, takana niukat. Liikkeessä lantio kohoaa ja häntä kiertyy selän yläpuolelle, jopa koskettaen häntää (tarkoitti varmaan selkää... :D). Hyvin kuiva karvapeite. Ystävällinen. Hyvät liikkeet.

Sen jälkeen käytiin seuraavana perjantaina Pärnussa roturyhmien 5 ja 9 ryhmänäyttelyssä. Venäjänkielisestä arvostelusta ei saa oikein mitään selvää, mutta laatuarvosanaksi tuli erittäin hyvä.


Erittäin hyvä meininki jatkui seuraavanakin viikonloppuna kun käytiin Tuomarinkartanolla kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarina oli Saara Sampakoski, jolla oli muuten tosi kiva käydä! Tykkäsin kovasti tuomarin tyylistä kertoa kaikkien koirien kohdalla mikä on hyvää ja huonoa. Pitää viedä Joikukin hänen arvosteltavaksi joskus. Arvostelu saatiin seuraavanlainen:

Erittäin hyvän tyyppinen nuori uros joka antaa hiukan lyhytrunkoisen vaikutuksen liikkeessä. Erinomainen sukupuolileima. Erinomainen nuoren uroksen pää, ilme ja korvat. Erinomainen rintakehä ikäisekseen. Erittäin hyvä raajaluusto. Saisi kulmautua paremmin edestä ja takaa. Erinomainen turkinlaatu. Ylöskiinnittynyt häntä. Liikkuu tasapainoisesti, mutta kovin lyhyellä askeleella. Miellyttävä rodunomainen luonne. Esiintyy & esitetään hyvin.

Tuon jälkeen ollaankin vaan taukoiltu koirailujen suhteen. Kotitreeniä ollaan toki tehty, mutta muuten ollaan keskitytty lenkkeilyyn ja tietokoneella laiskotteluun. Nyt kuluneella viikolla kuitenkin tuli mielenkiintoista postia - nimittäin Sumun lonkka- ja kyynärtulokset! Kuten odottaa saattoi, eihän ne priimaa olleet. Polvet sentään tuolla on 0/0, mutta kyynärät 0/1 ja polvet C/B. Onhan se nyt vähän voih ja huoh tuon kanssa, mutta eiköhän kunnon ruokavaliolla ja lenkkeilyllä saada pieni porokoira pysymään terveenä.

Tässä oon viime aikoina innostunut ajatuksesta, että meiän koissut aloittaisi barffauksen, niin että ehkä tuo tällä hetkellä kuluva nappulapussi jää viimeiseksi laatuaan. Laskeskelin kyllä, että jos Sumun tulisi päivässä syödä 450g lihaa ja Joikun 300g (laskin sen mukaan, että ruokaa tulisi antaa 1-5% koiran elopainosta), niin noihan söisi kuukaudessa 22,5 kiloa! Ja että mistä minä tuollaiset määrät lihaa onnistun haalimaan. Mutta ideana barffaus kiinnostaisi kovasti, eikä varmaan Joikulle ja Sumulle pahaa tekisi.

Se leiripostaus ja muut tais nyt kyllä jäädä kokonaan. Yritän saada itteäni niskasta kiinni ja ruveta kirjoittelemaan tänne aktiivisemmin, vaikka eihän meillä mitään tapahdukkaan. Ja miun kamerakin on huollossa niin ei voi kuvapostauksia tehdä. Höh.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.