Kaikkee ja vähän lisää

No tota, se siitä mun "nyt oon aktiivinen blogin päivittäjä" -jutusta. Enkös mä nyt pitänyt KUUKAUDEN tauon, ylikin. Aina sitä voi treenien jälkeen matkalla kotiin haaveilla "nyt kirjotan tätä ja tätä, hihi", sitten kotona aattelee "no öö, kirjotan kohta". Että niin...

Tosin tässä kun miettii, eipä me nyt olla mitään hirmu ihmeellistä tehty. Joikusta tuntuu tulleen entistä motivaatiottomampi, ainakin tokon suhteen. Aksassa se tuntuu välillä käyvän liiankin kuumana (hyppii putken päälle, suorittaa hyppyesteitä omatoimisesti jne).

Sumu taas on aika kiva, seuraa tosi nätisti, tiivisti ja kivalla kontaktilla. Istumassa paikallaoloa ollaan harjoiteltu jo enemmänkin, pystyn menemään metrin parin päähän. Paikkamakuun oppimista hidasti se, että tolla kesti aika hiffata maahanmenon idea. Nyt se menee jo nätisti maahan käskystä, ilman käsiapua, tosin sillä on kumma tyyli ensin hypähtää miua vasten ja siitä laskeutua maahan... Mä en välillä oikein käsittäis tota koiraa, ton koiran tyyliä, mutta näinkin sitten. Perusasentoa hiotaan vielä niin, että houkuttelen sen namilla tohon viereen, sanon "sivu", naksautan ja palkkaan. Noin tehdään vielä varmaan aika pitkään, haluun opettaa sille ton, että sivu tarkottaa tasan just sitä, että istutaan mamin viekussa ja tapitetaan nätisti silmiin. Ei mitään muuta säätöä. (Nimimerkillä opetin Joikulle perusasennon väärin ja jouduin sitä sitten vuoden korjailemaan...)

Lisäks Sumu osaa noutaa noutokapulan! Se on ihan tosipätevä pentu. <33

Me ei olla oikein mitään ihmeelistä tässä kuukauden sisällä tehty, käyty Renkkiksellä tokotreeneissä ja Vääksyssä kerran aksailemassa, eipä oikein muuta. Nyt olisi taas huomenna, maanantaina, luvassa tokotreenit ja lauantaina aksailut.

Kirjoitin Lapikas-foorumille meiän vuoden 2012 suunnitelmat, voisin ne tännekkin tunkea:
Joikun tavoitteet

- sterilointi - !!
- terkkatulokset - !!
- BH-koe
- Tk1-tunnus
- loppuvuodesta mahdollisesti aksakisojen korkkaaminen jos saan sen tarpeeks valmiiks
- edes yksi näyttely
- luonnetesti - !!
Sumun tavoitteet

- aksan treenamista
- jäljestyksen treenaamista
- BH-koe treenausta - !!
- mahdollisesti tokokisojen korkkaaminen
- Lohjan pentunäyttely, pari kertaa JUN-luokkaan (+ edes toisena päivänä Voittaja-näyttelyyn!) - !!
Että sellaista. Laitoin pari huutomerkkiä sellasten juttujen perään, jotka ois vähän niinku pakko. Sumpan näyttelyjutusta pakon tekee jo se, että mie onnistuin sen tuonne Lohjalle ilmoittamaan.

Siitä tulikin mieleen, käytiin Sumun mätsäröintitouhu korkkaamassa Itsenäisyyspäivänä. Oltiin näyttelyseisominen opeteltu mätsäriä edeltävänä päivänä, mutta silti toi meni tosi hyvin, tuomari kehui poikaa lupaavaksi, kivaluonteiseksi ja hienoksi. Sieltä sai sellaisen arvostelunkin missä oli rastiruudut, kohdat yleisvaikutelma, käyttäytyminen, liikkeet ja yhteistyö, ja niihin vaihtoehdot erinomainen, hyvä ja tyydyttävä. Mehän repästiin punainen ja kaikista noista kohdista erinomainen - hehheh. Ei enää sijotuttu, mutta eipä haittaa.

Sain otettua koirista pari kuvaakin tässä kuluneella viikolla, oli ihan kivasti lunta niin sai lumikuvia.
Se on just niin älykäs...

Jäinen narulelu - nam!

Seisomiskuva - tän parempaa en saa yksin otettua... ;<

Kasaantaitettava malli - lyhytjalkainen porokoira

Sil on jotenkin niin kaunis ilme <3

Vaikkakin se näyttää vihaiselta ja väsyneeltä - tykkään tästä kuvasta <3

Kiinnosti.
Joikulla on tosi terveen näköiset nuo takajalat...+ Sumppa oli 27.-30. päivä kasvattajalla hoidossa - oli kuulemma tosi kilttikiva pentu. Hihi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.